Institut za povrtarstvo predstavlja svoje proizvode i usluge na 91. međunarodnom Poljoprivrednom sajmu, u Novom Sadu, u periodu od subote 18. maja do četvrtka 23. maja. Naš štand je u Hali 1. Dobrodošli!

Istraživači Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka učestvovali su na II Međunarodnoj Konferenciji GIRR 2024 "Global challenges through the prism of rural development in the sector of agriculture and tourism", koja je održana 10. maja u Šapcu.

Na Konferenciji je prezentovano 6 naučnih radova...

Institut za povrtarstvo učestvuje na poljoprivrednom sajmu Zlatibor 2024, koji se ove godine u periodu od 10. do 12. maja po prvi put organizuje na Zlatiboru. Naš štand posetio je pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević. Sajam se održava na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Agenda sajma:...

Prodaju rasada i semena vršićemo i tokom praznika prema sledećem rasporedu radnog vremena:

  1. maj (sreda) - neradan dan

2. maj (četvrtak) - od 07 do 13 h

  1. maj (petak) - neradan dan

4. maj (subota) - od 07 do 13 h

  1. maj (nedelja) - neradan dan

6. maj (ponedeljak) - od 07 do 13 h

Matični naučni odbor je jedno od tela koje se stara o obezbeđenju kvaliteta naučnoistraživačkog rada i razvoju naučnoistraživačke delatnosti u Republici Srbiji. Ovom prilikom Institut i Matični naučni odbor posetio je i pomoćnik ministra nauke Vladimir Radovanović. Nadležnost matičnih naučnih odbora...

Sezona prodaje rasada se nastavlja. Uvodimo akciju u prodaji paprike. Cena po biljci paprike je 50 dinara, Za količine 500+ biljaka, odobravamo popust -10 din po biljci.

Paradajz i krastavac su po 70 din. Za ukupne količine 500+ biljaka, takođe, odobravamo popust -10 din po biljci.

Radimo i su...

Uprava za zaštitu bilja priznala je dve novostvorene sorte povrća. Biljni svet bogatiji je za krastavac Palanački salatar i papriku Iskra Bella.

Krastavac Palanački salatar: Plod mu je ujednačeno tamno zelene boje bez uzdužnih svetlih pruga, retke bodlje i bradavice smeđe boje, pravilnog izgleda...

Selekcioneri dr Jelena Stojiljković i mast. inž. Ivan Tupajić sa kolegama tehničarima izvršili su danas rasađivanje materijala. "Pošto se kukuruz šećerac smatra povrćem i postoji velika tražnja za njim, primili smo nove kadrove i ponovo smo aktivirali selekciju šećerca nakon dugog niza godina." - d...