Ove godine uvodimo još jedan novitet u proizvodnji.

U pitanju su rani kupus glavičar i krastavac dobro poznatih genotipova Sprinter, Palanački salatar i Renesansa F1 i glatki krastavac.

Kako je ovih jutara najavljeno minimalna temperatura ispod nule (i do -5), a i zbog ubrzanja rasta i razvića i...

Od ponedeljka 17.03. kreće prodaja paprike, krastavca, lubenice, dinje i kupusa, a krajem naredne nedelje počinjemo sa prodajom paradajza i tikvice.

Cene (po biljci):

  • Kupus 20 RSD
  • Paprika 70 RSD
  • Tikvica 70 RSD
  • Paradajz 80 RSD
  • Krastavac 80 RSD
  • Lubenica hibrid 80 RSD
  • Dinja hibrid 80...

Nakon uspešno obavljene setve paprike u prvom i drugom roku, počinjemo sa setvom trećeg roka paprike Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka 🟢🔴🟠🟡

Ove godine vas čeka ukupno 18 genotipova u prodaji i to: -Palanačka babura; -Lola; -Paraćinka; -Somborka; -Palanačka kapija; -Severija; -Strižanka;...

U regionu El Sadat City u Egiptu postavljeni su ogledi sa sortama i hibridima povrća Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka. eg01 eg02 eg03

Institut za povrtarstvo prisutan je na 15. Sajmu poljoprivrede u Šapcu. Možete nabaviti semena povrća. Posetite nas.

20250228_103637-COLLAGE

Izjava istraživača saradnika mast.inž. Ivana Tupajića. 12. JEEP međunarodna naučna agrobiznis konferencija - MAK 2025 u oblasti: “Klimatske promene i ekološka održivost u poljoprivredi i proizvodnji hrane u Srbiji, regionu i Jugoistočnoj Evropi”.

Konferenciju su organizovali I...

Nastup Instituta za povrtarstvo na poljoprivrednom sajmu Agro Belgrade 2025. Izjava direktora prof. dr Nenada Đurića. Poljoprivredni sajam Agro Belgrade 2025 održan je u periodu 30. januar - 1. februar 2025. u halama Beogradskog sajma. Prilog: AGROJUG.

Direktor Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka, prof. dr Nenad Đurić posetio je, tokom januara, Islamsku Republiku Iran, u okviru šire delegacije. Posetu je organizazovala firma NS Borna čiji direktor gospodin Siamak Kolbadi ujedno jeste i predsednik društva Iransko-srpskog prijateljstva. Tok...