Institut za povrtarstvo izražava zahvalnost ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije za pohvalu koju smo danas dobili u vesti na internet stranici ministarstva.

Vest možete pročitati na sledećoj stranici: veza

"Portal eNauka je 03.07.2023. otvoren za sve istraživače...

Na III naučno-stručnom skupu "Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja" predstavljeno je 29 radova autora iz Srbije i inostranstva, a među njima i radovi istraživača zaposlenih na našem Institutu. Mast. inž. Bojana Gavrilović iznela je utiske o svom predavanju u kome je pr...

U dva priloga možete pogledati kratke izveštaje sa juče održanog III naučno-stručni skup "Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja".

Video prilog br. 1:

Video prilog br. 2:

INSTITUT ZA POVRTARSTVO ORGANIZUJE Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem BIOTEHNOLOGIJA I SAVREMENI PRISTUP U GAJENJU I OPLEMENJIVANJU BILJA

VREME I MESTO ODRŽAVANJA SKUPA:

  1. novembar 2023. Institut za povrtarstvo Karađorđeva 71 Smederevska Palanka

Pristižu nam značajno povećane količine naturalnog semena. Fokus aktivnosti blago se pomera ka magacinu, laboratoriji za ispitivanje kvaliteta i doradnom centru. Usled povećane tražnje, u potrazi smo za novim kooperantima.

Prethodne nedelje u Bijeljini je održan međunarodni poljoprivredni sajam "Interagro 2023". Poslednjeg dana sajma, Institut za povrtarstvo nagrađen je za najuspješnijeg izlagača u oblasti semenske proizvodnje. Tokom manifestacije imali smo čast da naš štand poseti Vedrana Ilić, pomoćnica ministarske...

Prof. dr Nenad Đurić o našem nastupu na Leskovačkoj roštiljijadi. O vrednim pregaocima iz leskovačke i niške kotline.

Dipl. ekon. Jelena Đorđević o pripremama za predstojeću prodajnu sezona semena povrća. Priprema se veća količina semena.

Tehničar Svetlana Nikodijević o tehnologiji rada, veštini i znanju naših poljoprivrednih tehničara koje dolaze do izražaja kroz kvalitet semena

Dr Dejan Cvikic o novoj seriji eksperimentalnih hibrida paprike. Dva nova hibrida idu u oglede komisije za priznavanje novih sorata poljoprivrednog bilja.

Dr Milan Ugrinović o prednostima domaćeg sortimenta i novim sortama. Prilog AgroJug snimljen u Leskovcu.

Novinari sa agroportal.rs posetili su Institut za povrtarstvo. Svoja zapažanja o pravcu u kome se razvija Institut, novim sortama i kooperaciji možetepročitati na sledećem linku.

Sočan i sladak paradajz. To nam je cilj. Proizvođači sarađuju sa stručnjacima. Poslušajte šta kažu proizvođači paradajza iz okoline Leskovca i Lebana i za šta garantuje Institut za povrtarstvo. Kvalitet, izuzetna ukusnost, poboljšanje prinosa. RTS, Jutarnji program.